Upoznajte prednosti fizikalne terapije uz Aqua Med Medical Wellness & hotel Marvie

Pioniri medicinskog turizma u Dalmaciji

Bogata ponuda kvalitetnih zdravstvenih usluga i titula prvog zdravstvenog hotela u Dalmaciji etablirala je Marvie Hotel & Health na internacionalnom tržištu, tako da osim zbog iznimno kvalitetne hotelske ponude, inozemni i domaći gosti biraju naš hotel tijekom cijele godine upravo zbog bogate ponude iz zdravstvenog sektora. Naš je cilj doprinijeti razvoju medicinskog turizma u Hrvatskoj, što ne bi bilo moguće bez naših partnera i njihovih stručnjaka.

Aqua Med Medical Wellness i fizikalna terapija

Poliklinika fizikalne medicine i rehabilitacije Aqua Med Medical Wellness djeluje pod okriljem našeg hotela od samih početaka 2017. godine, a koju je 2012. utemeljila dr. Danijela Rašić okupivši stručni tim liječnika fizijatra i akupunkturologa, nutricionista, viših fizioterapeuta, profesora kineziologije, maserki, kozmetičarki i pedikerki. Uz Aqua Med Medical Wellness u prostorijama našeg hotela pružamo fizikalnu terapiju kojim se tretira široki raspon zdravstvenih stanja, poput post-operativnog oporavka, sportske rehabilitacije, ozljeda na radu, te različitih bolova, ozljeda ili degeneracija kralježnice, kukova, koljena ili malih zglobova.

Važnost fizikalne terapije

Fizikalna terapija obuhvaća široku lepezu usluga koju fizijatri i fizioterapeuti pružaju pacijentima, kako bi razvili, održali i obnovili maksimalnu pokretljivost i funkcionalnu sposobnost organizma. Terapija se pruža kod osoba kojima su kretanje i funkcija organizma ugroženi uz osjećaj boli u mišićno-koštanom sustavu (ligamenti, mišići, tetive ili kosti), a uzroci su starenje, ozljede, bolesti, poremećaji te čimbenici iz okoliša.

Fizikalna terapija podrazumijeva interakciju između fizijatra, fizioterapeuta i pacijenta, ali i ostalih zdravstvenih djelatnika, obitelji, skrbnika i zajednice, a može utjecati i na smanjenje korištenja lijekova, može spriječiti operativne zahvate, skraćuje trajanje bolovanja, smanjuje vjerojatnost nastajanja ozljeda, usporava starenje, ali je i oblik preventivne njege.

Kada je potreban pregled fizijatra?

U slučaju da osjećate bol u leđima, imate sportske ozljede, traumatološke i neurološke dijagnoze, bolne sindrome leđa ili se nalazite u predoperativnom ili postoperativnom stanju, svakako biste trebali razmisliti o fizikalnoj terapiji. Obratite nam se za prvi pregled, kada ćemo procijeniti vašu mišićnu snage i raspon pokreta zglobova u bolnom području. 

Naš će fizijatar potom kreirati individualni plan liječenja i terapije koji se usredotočuju na poboljšanje snage i mobilnosti, kao i smanjenje pritiska, koji može opterećivati određene zglobove. Dodatan razlog odlaska na fizikalnu terapiju je rehabilitacija nakon operacije, što je najčešće i preporuka samih liječnika

Aqua Med Medical Wellness je velikim izborom fizikalnih terapija i popratnih tretmana osigurala svojim korisnicima sve usluge na jednom mjestu, a u nastavku saznajte više.

1) MANUALNA TERAPIJA

Manualna terapija je oblik fizikalne terapije u kojoj terapeut vrši mobilizaciju mekog i živčanog tkiva pritisak na mišiće te mobilizira i manipulira zglobovima kako bi se ublažila bol te smanjila napetost mišića. Ova tehnika je posebno korisna za sve koji imaju bolove u leđima.

Manualne tehnike odnose se na razne vrste masaža, mobilizacije mekog i živčanog tkiva te mobilizaciju zglobova. Primjenom manualnih tehnika dolazi do smanjenja boli te saniranja ozljeda. Brojne su vrste manualnih tehnika (Maitland koncept, Mulligan koncept, Emmett tehnika, DNS – Dinamička neuromuskularna stabilizacija, PNF – Proprioceptivna neuromuskularna facilitacija, MRF- Miofascijalna relaksacija, MSTR – McLoughlin Scar Tissue Release tehnika, limfna drenaža po dr. Vodderu), a dijele se na ručnu limfnu drenažu, razne vrste masaža, akupunkture, mobilizacije i manipulacije zglobova i sl. Svaka tehnika ima brojne prednosti i donosi olakšanje kod pacijentima.

Medicinska akupunktura

Medicinska akupunktura je tehnika koja uključuje umetanje vrlo tankih igala kroz kožu pacijenta u akupunkturne točke tijela, koja ima za cilj potaknuti zacjeljivanje i ublažavanje boli. Također se naziva i “zapadnom akupunkturom”.

Sada imate priliku prepustiti se rukama iskusnog liječnika akupunkturologa u poliklinici Aqua Med Medical Wellness, koji vam može pomoći kod različitih sindroma, bolesti i bolnih stanja kao što su glavobolje, migrene, križobolje, bol u vratu, bol u laktu i ramenu, bilo koja vrsta reumatske boli, menstrualne tegobe, alergijski rinitis, anksioznost, depresije, gastrointestinalne tegobe, mršavljenje i sl.

Medicinski terapijski trening

Medicinski terapijski trening u hotelu Marvie provode licencirani viši fizioterapeuti Aqua Med Medical Wellnessa. Namijenjen je poboljšanju kvalitete pokreta i prevenciji ozljeda te može biti i dio post-rehabilitacijskog procesa. Uz vježbe stabilnosti i mobilnosti, uključuje i vježbe disanja, koordinacije i ravnoteže te drugih komponenti. Fokus je na kvaliteti, stoga se treninzi provode u manjim grupama (od 4 do 6 osoba), kako bi se maksimalno moglo posvetiti svakom pojedincu.

2) PASIVNE FIZIOTERAPIJSKE PROCEDURE

Tehnike pasivne fizioterapije podrazumijevaju metode liječenja koje ne zahtijevaju od pacijenta aktivno sudjelovanje u terapiji, odnosno ne treba pomicati svoje mišiće ili zglobove. Pasivne procedure potpomažu proces oporavka s ciljem prelaska na aktivniji pristup terapije. U poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Aqua Med Medical Wellness primjenjuju se sljedeće pasivne fizioterapijske procedure:

Terapijski ultrazvuk

Terapijskom ultrazvukom u tjelesnim tkivima postižemo mehaničke, toplinske, fizikalno-kemijske i biokemijske učinke.

  • Mehaničkim učincima se postiže mikromasaža, koja je ujedno najvažniji učinak ultrazvuka u liječenju.
  • Toplinski učinak nastaje na granici mekih tkiva i kosti (hvatišta tetiva, tetivne ovojnice, meniskusi), povećava propusnost staničnih membrana i prokrvljenost tkiva, što doprinosi bržem cijeljenju.
  • Fizikalno-kemijski učinak ultrazvučnih valova u tkivima povećava pH međustanične tekućine i propusnost bioloških membrana, što pospješuje oksidacijske procese i apsorpciju kisika.
  • Biokemijsko djelovanje uzrokuje pretvaranje gel-stanja u sol-stanje, čime se razbijaju veliki molekularni kompleksi (što je naročito bitno kod tretiranja miogeloza).

Terapijski ultrazvuk pomaže kod upala zglobova (arthritis), upale sluznih vreća (bursitis), upale zglobnih ovojnica (capsulitis), upale epikondila (epicodylitis), upale tetiva (tendinitis), nagnječenja ili kontuzija mišića, istegnuća ili distorzija mišića, iščašenja tetiva, uganuća zglobova, kontraktura zglobova, ožiljaka, kroničnih degenerativnih promjena zglobova i kralježnice (npr. spondiloze kralježnice), miogeloza, uklanjanja celulita, oteklina i usporenja cirkulacije te sportskih ozljeda.

Elektroterapija

Riječ je o tehnici u kojoj se električna struja koristi u svrhe terapije, a razlikuje se prema frekvenciji struje koja se primjenjuje – galvanska struja, dijadinamska struja, interferentna struja, ruska struja i TENS. Elektroterapija ima analgetski i protuupalni učinak, odnosno smanjuje osjećaj boli, stimulira zdrave mišiće s ciljem povećanja snage i rasta mišića, te se često koristi u slučajevima atrofije mišića, otežanog pokreta ili kod određenog stupnja skolioze. 

Magnetoterapija

Terapija magnetom poboljšava mikrocirkulaciju i funkciju stanica, utječe na regeneraciju cjelokupnog organizma i ubrzava metabolizam. Terapija se najčešće koristi kako bi se potaknula cirkulacija, opustili mišići te ublažila bol ili ukočenost.

Termoterapija

Terapija toplinom se provodi u svrhu liječenja reumatskih, ginekoloških ili neuroloških smetnji. Primjenom terapije, toplina prodire u kožu do nekoliko milimetara dubine čime se proširuje mreža krvnih kapilara. Kao rezultat koža je prokrvljenija te se refleksno opušta mišićna napetost.

3) GRUPNE VJEŽBE

Želite li prevenirati kronična stanja i bolesti srca, osjećati se bolje, kontrolirati tjelesnu težinu, popraviti san i podignuti imati više energije te u konačnici produžiti svoj životni vijek naš je savjet – vježbajte! Smatra se da se optimalno vježbanje sastoji od barem 150 min umjerene tjelesne aerobne aktivnosti ili 75 minuta jače aerobne aktivnosti tjedno, barem dva puta tjedno preporučuje se odraditi trening snage, kojim se ciljaju sve velike mišićne skupine.

Uz Aqua Med Medical Wellness i Marvie Hotel & Health dostupni su individualni i grupni treninzi prilagođeni potrebama vježbača:

Hidroterapijske vježbe u bazenu hotela Marvie

Prednosti vježbanja u vodi su mnogobrojne, zbog čega se preporučuje kako rekreativcima, tako i profesionalcima, ali i onima koji se oporavljaju od ozljeda. Grupne hidroterapijske vježbe u bazenu prilagođene su tjelesnim sposobnostima pojedinca. Trening u bazenu sastoji se od kardiovaskularnog treninga, funkcionalnog treninga, treninga snage i izdržljivosti te treninga koordinacije i balansa, a utječe pozitivno na poboljšanje cirkulacije, povećanje opsega pokreta i snage mišića, poboljšanje kardiovaskularnih i funkcionalnih sposobnost, prevenciju, liječenje i rehabilitaciju bolesti te poboljšanje općeg fizičkog i psihičkog stanja

4) PROGRAM PREHRANE

S obzirom na ubrzani način života, rad za računalom te dostupnost brzoj hrani, izrazito je važno osvijestiti i usvojiti zdrave prehrambene navike te osigurati tijelu potrebne nutrijente, vitamine i minerale, koje štite od mnogih kroničnih bolesti srca, dijabetesa ili raka. U prehranu je stoga potrebno uključiti integralne žitarice, mahunarke, povrće, voće te proteine iz različitih izvora (meso, riba, jaja, mlijeko). 

Ako ne znate od kuda krenuti ni što sve uključiti u prehranu, obratite se našim nutricionistima i oni će vas uputiti u tajne prehrane koja se sastoji od kvalitetnih, nutritivno bogatih namirnica, što će posljedično utjecati na vaše zdravlje i funkcioniranje organizma, porast energije i bolje raspoloženje. Raznolika prehrana, fizička aktivnost i zdravo tijelo preduvjet su dugog i kvalitetnog života kojemu svi težimo.

Probudite brigu o svom zdravlju i pokušajte pronaći balans između privatnog i poslovnog, jer sport, tjelovježba i zdrava prehrana jamac su kvalitetnijeg života. Ako niste u mogućnosti i smatrate da su vam potrebne usluge fizikalne terapije, obratite se timu stručnjaka naših partnera – poliklinike fizikalne medicine i rehabilitacije Aqua Med Medical Wellness pozivom na 021 279 844 ili putem e-maila aquamed@marviehotel.com, koji će vam unutar hotela Marvie pružiti sve potrebno na putu prema zdravlju.

This post is also available in: EN

Cijene

Raspon datuma

Jan 01 — Apr 30

May 01 — Jun 30

Jul 01 — Aug 31

Sep 01 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

69 €

139 €

174 €

139 €

69 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

130 €

190 €

232 €

285 €

232 €

130 €

I hereby give consent that my personal data (name, surname, address, e-mail address) are used in order to provide answer to my request. KRUPA d.o.o., Split, Dračevac 11 will use my personal data only for the indicated purpose and will not disclose them to third parties; the data shall be used until the completion of information procedure. I am aware of the right to request from KRUPA d.o.o. the following: access to my personal data, data correction, data deletion, data processing limitation, the right to submit objection to processing, the right to data transferability, the right to submit an objection to the competent authority if I have reasons to believe that there has been any kind of breach regrading my personal data processing using contact form on the website www.marviehotel.com or via mail on  Peričićeva 1.

 

Full price list

Date range

Jan 01 — Apr 30

May 01 — Jun 30

Jul 01 — Aug 31

Sep 01 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Price per night

69 €

139 €

174 €

139 €

69 €

Full price list

Date range

Jan 01 — Apr 30

May 01 — Jun 30

Jul 01 — Aug 31

Sep 01 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Price per night

86 €

157 €

209 €

132 €

86 €

Full price list

Date range

Jan 01 — Apr 30

May 01 — Jun 30

Jul 01 — Aug 31

Sep 01 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Price per night

113€

184 €

237 €

160 €

113 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

110 €

180 €

211€

246 €

211 €

110 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

100 €

150 €

174 €

232 €

174 €

100 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

150 €

210 €

252€

320 €

252 €

150 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Apr 30

May 01 — Jun 30

Jul 01 — Aug 31

Sep 01 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

113€

184 €

237 €

160 €

113 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

120 €

170 €

194 €

265 €

194 €

120 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

110 €

150 €

179€

243 €

179 €

110 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

130 €

200 €

231€

298 €

231 €

130 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

200 €

280 €

347€

430 €

347 €

200 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

250 €

350 €

431€

540 €

431 €

250 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

90 €

130 €

159 €

223 €

159 €

90 €

Cjenik

Raspon datuma

Jan 01 — Apr 30

May 01 — Jun 30

Jul 01 — Aug 31

Sep 01 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

86 €

157 €

209 €

132 €

86 €

Cjenik

Date range

Jan 01 — Mar 31

Apr 01 — Apr 30

May 01 — Jun 14

Jun 15 — Sep 14

Sep 15 — Oct 31

Nov 01 — Dec 31

Cijena po noćenju

90 €

130 €

159 €

211 €

159 €

90 €